ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bränt gummi lockar tusentals besökare

Hanna Berndtsson · 10 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två och två kör de upp till startlinjen, två lampor lyser vitt. Fler lampor börjar lysa, förarna trycker på gasen, den gröna lampan tänds, däcken skriker och bilarna far i väg mot mål, 201 meter bort. På Meca Raceway i Norra hamnen i Malmö är det full aktivitet.– En gammal folkabubbla som kommer i mål på 7,4 sekunder, det är riktigt bra, kommenterar Christer Håård, ordförande i Skånes Racers Ideella Förening (SRIF) som arrenderar banan av Malmö stad.

Martin Lundkvist har kört från Åhus för att testa sin Prostreetbil.

Han har själv byggt motorn och drivlinan. Martin Lundkvist tävlar i dragracing och kommer till banan i Malmö för att träna.– Det är få förunnat att kunna träna en gång i veckan, och det är svårt att göra framsteg utan att träna och testa sin bil, säger han.

Bilen som Martin Lund­kvist kör är helt ny. Han och hans team har nyss satt ihop den och nu ska den ­testas. Första försöket på banan går inte som planerat.– Vi måste göra några ändringar på kopplingen, tror vi i alla fall, säger Martin Lundkvist och plockar fram datorn som loggar allt de gör med bilen.

Test nummer två går bättre men fler ändringar måste göras innan allt är perfekt. Fler träningsåk behövs. Samtidigt visar Mikael Nilsson från Staffanstorp upp sina färdigheter i burnouts. Kvällen till ära bränner han upp tre däck och visar publiken varför just han vann ”Bästa bournout” på förra helgens Street Extreme Festival. Dimman i Lützen kan inte mäta sig mot dimman i Malmö denna kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro