ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brasiliens kust – en mångfald av skatter

Bruno Ghetti · 15 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Metro Brasilien


klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte en enkel uppgift att välja ut bara fem av de hundra eller tusentals fantastiska stränder längs Brasiliens kustland. Det finns långa bländande vita sandstränder omgärdade av imponerade klippor och små i lugna bukter, Brasiliens kust har en mångfald av skatter och till och med glömda hörn av paradiset att upptäcka.

Här är några få exempel på Brasiliens skönaste stränder.

Ipanema

Rio de Janeiro. Blev världsberömd genom sången ”The Girl from Ipanema” av Tom  Jobim och Vinicius de Moraes, och Ipanema är tveklöst det charmigaste stället i Rio de Janeiro, inklämd mellan gröna berg och det blåa havet ligger stranden kantad av den kända Vieira Souto avenyn. Området är det trendigaste i Rio och stranden är en scen dit vackra tjejer och killar kommer för att visa upp sina solbrända vältränade kroppar.

Strandremsan framför Rua Farme de Amoedo (Posto 9) är känd som gaybeachen, men även intellektuella, hippies och kändisar från nöjeslivet samlas vid Posto 9 intill. Testa restaurangerna, de fashionabla butikerna och den intensiva nattlivet för att lära känna lite mer av själen i Carioca. Var: Zona Sul (South Zone), Rio de Janeiro. Ta sig dit: Buss eller taxi 25 kilo-meter från Galeão-flygplatsen.Pontal do Atalaia beach Arraial do Cabo, utanför Rio de Janeiro.

Arraial do Cabo är en mycket liten, lugn semesterby mindre än två timmars biltur från Rio välsignad med en idyllisk strand vid namn Pontal do Atalaia (eller Prainhas do Pontal). Den strapatsrika promenaden ner till stranden belönas med underbar utsikt, vit sand och det klaraste blåa vattnet i regionen, perfekt för dykning eller snorkling. Den blå grottan i närheten är ett romantiskt måste liksom den paradisiska ön Ilha do Farol. Alldeles i närheten av semesterbyarna Cabo Frio och Búzios ligger mer kända, lyxigare och dyrare ställen - Arraial do Cabos stränder har en mysig atmosfär och vackra omgivningar och dessutom låga priser. Inne i

Arraial do Cabo finns fisk och skaldjursrestauranger med överkomliga priser och det finns hotell. Epousadas, för alla smaker och prislägen.Var: Arraial do Cabo, två timmars bilkörning från Rio de Janeiro. Ta sig dit: Med buss från Novo Rio busstation.Canoa Quebrada Ceará, nordöstra

Brasilien. Canoa Quebrada – den trasiga kanoten på portugisiska ­ är ett underbart resmål berömt för sitt djupblå vatten och soliga väder året runt. Sanddyner, roströda klippor och sand gör detta till en källa för lugn och njutning. Denna avskilda fiskeby upptäcktes först av hippies som avlöstes av solturisterna på 70-talet. På sommaren är det en av regionen Cearás populäraste resmål men Canoa har ändå bevarat sin charm och är fortfarande en fiskeby. Lokalbefolk-ningen ger sig ut och fiskar tidigt på morgonen i sina Jangadas, rustika båtar med segel. Hytter finns på stranden för turisternas grundläggande behov.

Nattlivet är frenetiskt på byns eget Broadway, Canoas huvudgata, där turister och lokalbefolkning möts och dansar till gryningen. Om du besöker Canoa kommer du att vilja återvända.Var: 150 kilometer från Fortaleza, huvudstad i regionen Ceará.  Ta sig dit: Buss till Acati och sedan till Canoa.Praia dos Carneiros Tamandaré, regionen Pernambuco.

Praia dos Carneiros, ”baggestranden”, ser likadan ut som för hundra år sedan. Ruinerna av en gammal kyrka, St. Benedictus kapellet, med utsikt över havet visar hur långsamt tiden går på detta ställe på brasiliens kust. En fem kilometer lång vit sand-strand kantad av kokospalmer ger denna fantastiska strand en exotisk atmosfär. Praia dos Carneiros smeknamn är Brasiliens Tahiti tack vare sitt långa korallrev som skapar naturliga havspooler och sandbankar med varmt stilla vatten. Var: 114 kilometer från Recife, regionhuvudstad i Pernambuco, i byn Tamandaré.Praia da Princesa Ilha do Algodoal, Pará, norra Brasilien.

Fortfarande ganska okänd på grund av sitt avlägsna läge utanför den nordöstra kusten. Ilha do Algodoal har fått sitt namn av den rikligt förekommande lokala växten kallad algodao de sede (bomulls silk) och de vita sandstränderna som ser ut att vara täckta av bomull – algodoal betyder bomull på portugisiska. Praia da Princesa är den vackraste stranden på ön. Den har ett ensligt läge så förvänta dig fantastiska bad i havet och vikarna, båt- och cykelutflykter, men ganska torftiga faciliteter. Det är ett naturreservat och bilar är förbjudna. Det är den här rustika atmosfären som gör det här stället på oemotståndligt! Var: 163 kilometer med buss från Belem till staden Maruda, sedan 40 minuter med båt till Algodoal Island.

klar

Artikellänk är kopierad

Bruno Ghetti
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro