ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bråvallafestivalen är redan en succé

TT SPEKTRA / METRO · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013

Festivaljätten FKP Scorpio kanske snart kan lägga Hultsfredsfiaskot bakom sig. Nya Bråvallafestivalen som drar i gång i morgon är redan på väg mot vinst med hittills 46 000 sålda biljetter. – Vi gör bra med pengar på den här, säger Folkert Koopmans på FKP Scorpio.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Det har varit tre tunga år för den tyska festivalarrangören FKP Scorpios satsning i Sverige. Hultsfredsfestivalen har gett bolaget förluster på runt 25 miljoner kronor enligt arrangören Folkert Koopmans. Det röda förlustsiffrorna i den svenska festivalverksamheten kan dock snart vara svarta. Bolagets nya satsning Bråvallafestivalen slår upp portarna i morgon strax utanför Norrköping med dragplåster som tyska industrimetalbandet Rammstein, punkbandet Green Day och det svenska houseundret Avicii.  Festivalen är redan första året på väg att bli en framgång. Hittills har runt 46 000 biljetter sålts och man räknar med att sälja slut på resterande 4 000 biljetter de kommande dagarna. Arrangören kalkylerar med vinst, hur mycket vill man inte avslöja.  – Jag kommer inte att ge dig några siffror men vi gör bra med pengar på den här och det kommer att hjälpa till att täcka våra förluster för Hultsfred hoppas jag, säger Folkert Koopmans.  Det enda hotet mot festivalen har varit den pågående transportstrejken, där spårvagnstrafiken i Norrköping är drabbad. Men Bråvalla löser transportproblemet genom att hyra in bussar som kör i skytteltrafik mellan Norrköpings resecentrum och festivalområdet, uppger Svt.se.  Kommunal har tidigare sagt till Norrköpings Tidningar att det inte är strejkbryteri om FKP Scorpio sätter in egna bussar för festivalbesökarna. Under våren har festivaldöden härjat hårdare än kanske någonsin tidigare med konkurs för Sveriges största festival, Peace & Love i Borlänge, och en inställd Siestafestival i Hässleholm. En del kritiker har spått de breda festivalernas snara död, medan nischade festivaler som Sweden Rock och Summerburst överlever. Men de idéerna ger Koopmans inte mycket för.  – Jag tycker att det här visar att det fungerar. Men du måste arbeta stenhårt med artistuppställningen. Jag försöker också ge folk en hel festivalupplevelse med alltifrån lyxcamping och grön camping till cirkus och tivoli. Allt detta är en del i konceptet för att nå en bred publik. Artisterna som spelar på Bråvallafestivalen 2013 (i urval): Torsdag: Rammstein, In Flames, Ghost, Macklemore & Ryan Lewis, Eldkvarn, Eva Dahlgren, Icona Pop, Rebecca & Fiona, Rival Sons.   Fredag: Green Day, Frank Ocean, Timbuktu & Damn, Stone Sour, Johnossi, Armin van Buuren, Kvelertak, Hoffmaestro.   Lördag: Avicii, Volbeat, Takida, Thåström, Mando Diao, Nicky Romero, Nause, Nääk & Nimo, Bo Kaspers Orkester. 

klar

Artikellänk är kopierad

TT SPEKTRA / METRO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro