ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bredbandsbolaget: Vi tänker inte blockera filmsajterna

Aron Andersson · 11 Nov 2014
Uppdaterad 11 Nov 2014

Foto: TT / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Bredbandsbolaget svarar nu på filmjättarnas attack. I ett skriftligt svar menar internetleverantören att det inte finns någon skyldighet att blockera enskilda sajter.

Metro har tidigare skrivit om hur svenska film- och skivbolag lämnat in en stämningsansökan mot Bredbandsbolaget. Anledning är att de vill att sajterna The Pirate Bay och Swefilmer, där upphovsrättsskyddat material görs tillgängligt gratis, ska blockeras.

Det är första gången en liknande begäran kommer att behandlas rättsligt i Sverige. Enligt bolagens advokat är det troligt att fler internetleverantörer får samma begäran längre fram.

Men nu har alltså Bredbandsbolaget gjort ett uttalande kring ärendet. Till Dagens Media skriver företagets pressansvarige Jenny Åström:

”Våra kunder har rätt att fritt kommunicera och ta del av information över internet. Vi som internetoperatör har ingen skyldighet att förhindra innehåll baserat på önskemål från enskilda organisationer”

Tidigare under måndagen stod det klart att även flera svenska tv-kanaler ställer sig bakom kravet om blockering, bland annat SVT och TV4. Men Bredbandsbolaget skriver i sitt uttalande att det inte är i enlighet med svensk lag att införa en blockering:

”Vi följer svensk lag och det finns idag ingen skyldighet att blockera varken The Pirate Bay eller Swefilmer. Vi välkomnar en rättslig prövning.”

►LÄS MER: Streamar du film på nätet? Snart kan sajterna blockeras

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro