ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Breivik rörde inte en min

Aron Andersson · 16 Apr 2012
Uppdaterad 16 Apr 2012

När åklagaren beskrev vad som hände med offren vid Utøya-massakern satt Anders Behring Breivik helt stilla vid sin plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var en lång lista med 119 namn på dödsoffer och skadade, som åklagare Inga Bejer Engh gick igenom. Hon läste vad som hänt med varje offer, många hade blivit skjutna i huvudet, och andra i ryggen när de försökt fly.

Det var korta, men detaljerade beskrivningar som hon redogjorde för. Norska medier valde att censurera delar av uppläsningen av hänsyn till de drabbade och deras familjer, skriver TT.

Det tog över en timme att gå igenom hela åtalet och Anders Behring Breivik satt hela tiden stilla på sin plats, utan att röra en min. Han tittade ner i åtalet framför sig och såg ut att följa med i texten som åklagaren läste upp.

Totalt 77 personer dog av bombdådet i Oslo och dödskjutningen på Utøya. Efter att åklagaren var färdig med uppläsningen av åtalet tog rätten paus.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro