ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brev hittat i flyktbil – åklagare misstänker terrorbrott

Jesper Lindqvist · 19 Mar 2019
Uppdaterad 19 Mar 2019
Terrormisstankarna mot de misstänkta gärningsmännen blir allt starkare efter att man hittat ett brev i deras flyktbil.

Terrormisstankarna mot de misstänkta gärningsmännen blir allt starkare efter att man hittat ett brev i deras flyktbil. Foto: TT


Efter skjutningen i Utrecht, Nederländerna, under måndagen har tre personer gripits. Nu höjs misstänkarna om terrorbrott efter att åklagarmyndigheten presenterat ett brev, som hittats i flyktbilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Uppgifterna kommer från den nederländska åklagarmyndigheten, som meddelar att terrormisstankarna nu har blivit starkare. Detta efter att man hittat ett brev i den flyktbil som gärningsmannen misstänks ha stulit.

Vad brevet innehåller för information är fortfarande oklart, men uppgifterna gör gällande att innehållet stärker misstankarna om terrormotiv.

Terrorhotnivån, som under gårdagen var på nivå fem av fem i Utrecht, sänktes under gårdagskvällen efter att den misstänkte skyttens motiv hade klarnat. Polisen var då inne på spåret att det kunde röra sig om en familjekonflikt, och att den misstänkte skytten och offren kände varandra sedan tidigare.

”Utesluter inte andra tänkbara motiv”

Under tisdagen meddelade åklagarmyndigheten dock att de ännu inte hade kunnat slå fast någon sådan relation, varpå misstankarna om terrorbrott åter stärktes.

”Vi utesluter inte andra tänkbara motiv utan utreder även dessa” skriver åklagarmyndigheten i pressmeddelandet.

Sammanlagt dödades tre personer i samband med skjutningen – en 19-årig kvinna och två män i åldrarna 28 och 49. Tre personer skadades också allvarligt.

Ytterligare förhör med de tre misstänkta gärningsmännen kommer att hållas under tisdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro