ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brevbärare vägrade jobba över – sparkades

Lars Carlsson · 6 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Prickfri och lojal i flera år. Men en dag i november struntade brevbäraren i att dela ut all post. Då fick han sparken. – Det hade räckt med en varning. Det är ingen tillräckligt allvarlig händelse för att man ska bli avskedad, säger Bo Villner, förbundsjurist på LO-TCO Rättsskydd. LO-TCO Rättskydd företräder brevbäraren i Arbetsdomstolen där man nu ska pröva om avskedandet gått rätt till.

Mannen hade jobbat klanderfritt på Posten i Mölndal i åtta år när han i november 2006 fick veta att han inte var välkommen längre. Arbetsgivaren hade ertappat honom med att inte dela ut all post. Och då var det bara tack och adjö. – Han hade lämnat kvar B-post på kontoret som han skulle dela ut dagen därpå, berättar Bo Villner. Till sitt försvar säger brevbäraren att han lämnade kvar post för att undvika att jobba övertid och att detta förfaringssätt, som kallas att slagga, inte var ovanligt på arbetsplatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro