ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Brian May gillade mig"

Sara Stolt · 28 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Peter Johansson har varit Sverige sju, åtta gånger det senaste året, bland annat för att synas i ”Så ska det låta”. Här är han med Anna Sahli och Måns, som också medverkar i "Footloose". 

Peter Johansson har varit Sverige sju, åtta gånger det senaste året, bland annat för att synas i ”Så ska det låta”. Här är han med Anna Sahli och Måns, som också medverkar i "Footloose". 


klar

Artikellänk är kopierad

Han är svensken som spelar huvudrollen i ”We will rock you” i London. Med en tår i ögat gör han i kväll sitt sista framträdande i Queen-musikalen. Nästa anhalt: Stockholm och ”Footloose”.I flera år har Peter Johansson, 30, från Östergötland haft huvudrollen i en av världens största musikaler – ”We will rock you” i Londons West end. Peter är vemodig inför sista showen. – Jag kommer nog att fälla en tår. Samtidigt känns det rätt att lämna den. Många av kollegorna slutar. De har varit där i ett par år och man påverkar nog varandra till att sluta, säger Peter.

Han har stormtrivts i rollen som Galileo, har låtit själen ta över på scen och har försökt att göra Freddie Mercury rättvisa.– Att göra Queen är teatraliskt. Det är mycket fistpumping och stora poser, säger han.Redan i morgon flyttar han till Stockholm, där han ska göra en av huvudrollerna i ”Footloose”.

Repetitionerna startar på måndag och Peter är pirrig.– De största dansnumren gjorde jag i ”Saturday night fever”, men det var fem år sedan. Jag hoppas att kroppen håller, säger han.– Jag har aldrig bott i Stockholm. Det ska bli spännande. Min fru och hennes mamma är redan där.

Hur fick du nya jobbet?– De ringde mig. De hade sett förställningen i England så jag slapp göra audition.

När Peter sökte rollen som Galileo i ”We will rock you” fick han däremot visa vad han gick för i fyra auditions. – Brian May, gitarristen i Queen, gillade mig. Det var alltid han som sa att ”det här blir kanon, det här kommer du att få göra”.

Vad är creddigaste man kan göra i Sverige?– Jag hoppas att det är ”Footloose”. Det är dags att Sverige får något som är roligt, en upplyftande musikal. Det finns så många som är långsamma och där alla dör på slutet. "Footloose" har premiär på Stora teatern i Göteborg den 8 november och fortsätter sedan till Intiman i Stockholm. Huvudrollerna görs av Peter Johansson, Måns Zelmerlöw och Anna Sahlin. Musikalen baseras på 80-talsfilmen med samma namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro