ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Briljant utgåva – tung som en möbel

Klas Ekman · 20 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
FLER NYHETER – KLICKA FÖR STÖRRE BILD 

FLER NYHETER – KLICKA FÖR STÖRRE BILD 


klar

Artikellänk är kopierad

20-talets Berlin är fyllt av konflikter.
20-talets Berlin är fyllt av konflikter.

Berlin Alexanderplatz RemasteredDVD-TIPS. På tretton år hann han med 41 filmer. Bara två år innan han dog 1982, sändes det som kom att bli regissören Rainer Werner Fassbinders mest älskade verk, den påkostade tv-serien ”Berlin Alexanderplatz”.

Serien bygger på Alfred Döblins roman med samma namn från 1929 och handlar om dråparen Franz Biberkopf som släpps ut efter ett fyraårigt fängelsestraff och efter en kort tid i gamla inkörda fotspår bestämmer sig för att bli en ny bättre människa.

De planerna går, förstås, sådär.

Att släpa hem boxen är att betrakta som likvärdigt med ett gympass, men så ryms här inte bara serien utan ett digert extramaterial samt Christian Braad Thomsens bok om upphovsmannen, ”Fassbinder: The life and work of a provocative genius”.

Boxens påkostade yttre står i skarp kontrast till den sjaskiga lågkonjunkturs-värld som skildras, men det är svårt att tänka sig en tv-serie eller film som bättre förtjänat en sådan här briljant ge-nomarbetad utgåva.

klar

Artikellänk är kopierad

Klas Ekman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro