ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brinkenstjärna: Jag är en gycklare Kvällspressen: Vi kollar hans uppgifter extra noga

Metro Malmö pontus hammarlund · 4 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Brinkenstjärna: Jag är en gycklare Kvällspressen: Vi kollar hans uppgifter extra noga I morgon drar skandalmanagerns barturné med "Big Brother"-deltagare igång och Brinkenstjärna lovar nya löpsedlar Michael Brinkenstjärna har samlat ihop tio av årets "Big brother"-deltagare med vinnaren Jessica Lindgren i spetsen för en av hans beryktade barturnéer. Premiären äger rum i Uddevalla i morgon och den skandalomsusade managern sitter självsäkert och väntar på nya löpsedlar. ­ Löpsedlar är en förutsättning för att kunna genomföra en turné och ja, de kommer. Hur kan du vara så säker på det?

­ De här människorna är totalt oberäkneliga. De gör inte som vi andra människor gör i samhället. Det är det som skapar löpsedlarna.

Men du säger även till de här personerna att göra vissa saker för att få uppmärksamhet.

­ Frågar de mig vad de ska göra i kväll så kan väl jag ge dem ett uppslag. Det är väl inga problem.

Som att Natacha Peyre skulle klä av sig topless.

­ Vi hade problem att sälja ut hennes turné vilket resulterade i att jag sa till henne att hon skulle gå in sista vändan på showen, ta av sig bh:n och hålla för bröstvårtorna. Dagen efter sålde jag ut hela turnén.

Tycker du inte att du utnyttjar dem?

­ Nja. Det är vuxna människor som gör vad de själva vill. Samtidigt är de bekräftelsetörstande och vill ha ut, och tjäna, maximalt. Och då har jag receptet på det. I dag föreläser jag till och med på universiteten om detta. Senast var jag i Uppsala och föreläste om medieteknik ­ om mina tricks.

Men du är väl ändå den som tjänar mest på detta?

­ Generellt sett så tjänar jag väldigt bra på mina akter. Men inte per individ. Jag jobbar även som mediekonsult åt kända namn som inte vill förknippas med mig och mitt sätt att marknadsföra saker och ting. De frågar mig hur de ska göra men säger åt mig att inte nämna mitt namn.

Vissa säger att du är mytoman.

­ Ja, det får stå för dem i så fall.

Du gjorde nyligen comeback som artist.

­ 2002 blev jag övertalad att börja sjunga igen och jag började ta sånglektioner. Sedan dök Natacha upp. Vi har gjort två singlar, "TNT" och "I wanna rock", och det kommer ett album i augusti. Vi är ute på turné nu även om Natacha, som ville åka till USA, är ersatt av Marie Plosjö.

Det spelar väl ingen roll, hon sjöng ju inte ändå.

­ Nej, hon pratar lite på låtarna men visuellt så var hon väldigt duktig även om hon upptäckte att det inte var hennes grej. Visst, jag utnyttjade systemet och fick en halv popkarriär. Men hon fick ett fett bankkonto.

Har du saknat att vara artist?

­ Jag tycker att det är enormt kul att vara fritidsartist. Och jag slår ju de flesta andra artister på fingrarna. Petter hade 150 personer på ett ställe. Vi hade 800.

Ser du dig själv som en bra artist?

­ Jag är ingen artist utan en gycklare. Ett massmedialt fenomen eftersom folk är intresserade av att se hur jag är. Jag har själv odlat myten om mig, och jag har själv ställt upp på "bad boy-ryktet". Hade ingen annan utväg, jag fick inte chansen på något annat vis.

Hur ser framtiden ut?

­ Jag har skickat in två bidrag till Melodifestivalen. De bygger på den gamla 80-talsbilden av hårdrock och är skrivna av en gammal vinnare faktiskt. Men känner jag Christer Björkman rätt så tänker han att "den där oberäkneliga killen kan vi inte ha med". Detsamma gäller "Allsång på Skansen". Jag skulle vilja göra det men jag har aldrig kommit med.

Vad tycker din son om artisten Brinkenstjärna?

­ Han var faktiskt och såg pappa uppträda för första gången i påskas. Han kom fram och sa att det var bra, vilket var nummer 1. Annars, när vi är på stan vill han gå 500 meter framför mig.

Du är dömd vid ett flertal tillfällen för både misshandel och olovlig körning, kommentar?

­ Jag har kört bil när jag ansett mig behöva det. Jag anser inte att man kör med körkortet. Visst, det finns lagar, men jag har inte följt dem. Men i dag kör jag inte längre. Beträffande misshandeln så backar jag aldrig. Jag är född och uppfostrad så.

Men den ena är ju en kvinnomisshandel.

­ Min före detta sambos tjejkompis hade tillsammans med två grabbar gjort inbrott och slagit sönder halva mitt hem. Jag tog tag i problemet, släpade grabbarna ner för trapporna, satte på dem handfängsel och slängde dem i en container. Henne gav jag en lusing och slängde ut. Jag fick gå i terapi i åtta år för att lära mig att inte agera med nävarna.

Vad har du att säga om dina fängelsestraff?

­ Jag har suttit i fängelse fyra gånger. Det kortaste straffet var 14 dagar för olovlig körning, det längsta var 16 månader för misshandel. Jag har suttit på sluten anstalt eftersom jag inte infann mig en gång. De som sitter där har en enorm livskraft, precis som jag. Hade jag inte haft den fighting spirit jag har, hade jag tagit livet av mig för länge sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Malmö pontus hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro