ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brist på beröm gör svensken sjuk

TT · 2 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Fått beröm av chefen? Jaså, inte. Då hör du kanske till de många som blir sjuka av jobbet.

Nästan var femte svensk anser att jobbet påverkar deras hälsa negativt. Och lika många får skuldkänslor när de stannar hemma på grund av sjukdom. Och den främsta orsaken till ohälsa är brist på beröm från chefen, enligt en undersökning som rekryteringsföretaget Kelly Services gjort.

Närmare 1 000 svenskar har fått frågor kring hälsan och jobbet. Övertid, för höga förväntningar och brist på erkännande från arbetsgivaren uppges vara de främsta orsakerna till medarbetarnas ohälsa, stress och sömnlöshet.

Hela 85 procent av de tillfrågade i undersökningen anser att arbetsgivarna har ansvar för att bidra till arbetstagarnas hälsa och friskvård. Gym, flexibla arbetstider och mindre stress på jobbet skulle bidra till medarbetarnas välmående.

Undersökningen har gjorts i sammanlagt 33 länder och de länder där de tillfrågade uppger störst arbetsrelaterade hälsoproblem är Japan, Kanada, Ukraina och Finland. I Japan uppger hela 60 procent att jobbet gör dem sjuka. Sverige hamnar på 17:e plats.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro