ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bristande riktlinjer för politikers twittrande

Jenny Sköld · 5 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013

Försvarsmakten rustar mot det ökande cyberspionaget. Samtidigt ska riksdagen se över sina riktlinjer när det gäller nätsäkerhet. Politikers twittrande pekas ut som en potentiell säkerhetsrisk.

klar

Artikellänk är kopierad

Information om hur politiker ställer sig i olika frågor är åtråvärda uppgifter för utländska nätspioner. I år har riksdagen därför lagt extra fokus på frågan om nätsäkerhet, skriver Svenska Dagbladet. Bland annat ska riktlinjerna för användningen av internet och epost göras om.

LÄS MER: Nu rustar försvaret för cyberspionage

Anne-Marie Eklund-Löwinder, säkerhetschef vid .SE, Stiftelsen för internetinfrastruktur, tycker att det är hög tid att riktlinjerna ses över. Senaste uppdateringen gjordes 2001. Då förbjöds till exempel politikers deltagande i chattforum.

– Att ha riktlinjer som förbjuder deltagande i chattforum och som tillkom för mer än tio år sedan, samtidigt som exempelvis Twitter idag utgör en viktig kanal för riksdagsledamöterna att nå ut till sina väljare är kanske inte så effektivt? säger Anne-Marie Eklund-Löwinder till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro