ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Britiska soldater övade invasion av Iran

Patrick Ekstrand · 15 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Britiska soldater övade invasion av Iran På bilden ses brittiska soldater på uppdrag i Irak.

Britiska soldater övade invasion av Iran På bilden ses brittiska soldater på uppdrag i Irak. Foto: Reuters


klar

Artikellänk är kopierad

Brittiska officerare har deltagit i en militärstrategisk övning inför en amerikansk invasion av Iran. Detta trots att Storbritanniens utrikesminister Jack Straw vid upprepade tillfällen har sagt att en sådan operation är utesluten.En talesman för det brittiska försvarsdepartementet bekräftar för tidningen The Guardian att brittiska officerare deltog i övningen på en militärbas i den amerikanska delstaten Virginia i juli 2004.Han tonar dock ned det hela och säger att övningen handlade om en fiktiv operation trots att en riktig karta över Iran användes och det faktum att fiendestyrkorna var baserade på verkliga förhållanden.- Det var en teoretisk övning som skulle pröva officerarna till yttersta gränsen i fingerade situationer. Vi använde påhittade länder och situationer, men använde riktiga kartor.

UPPREPADE HOT Tidigare i veckan framkom uppgifter om att USA planerar för ett eventuellt anfall mot Iran med taktiska kärnvapen om landet inte slutar anrika uran som kan användas för tillverkning av egna kärnvapen.På långfredagen upprepade Irans president Mahmoud Ahmadinejad, som tidigare har sagt att Israel måste förintas, hoten mot landet.- Sionistregimen går mot total utplåning. Sionistregimen är ett ruttet, dött träd som kommer att förgöras av en storm.På långfredagen tillkännagavs det också att USA, EU och Kina har bjudits in till nya samtal om Irans kärnkraftsprogram som ska hållas i Rysslands huvudstad Moskva på tisdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro