ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brittany Maynard, 29, skulle dö på lördag – nu är hon osäker

Aron Andersson · 30 Okt 2014
Uppdaterad 30 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

​​29-åriga Brittany Maynard hade bestämt sig för att avsluta sitt liv den 1 november. Men nu säger hon att hon inte är redo att dö ännu.

​​Historien om amerikanska Brittany Maynard har uppmärksammats, och berört läsare, världen över. Hon flyttade till delstaten Oregon som tillåter dödshjälp för att kunna avsluta sitt liv.

Men i en ny video berättar 29-åringen nu att hon inte känner sig redo att dö.

– Jag mår fortfarande tillräckligt bra och jag känner mig fortfarande tillräckligt lycklig och jag skrattar fortfarande och ler med min familj och vänner tillräckligt mycket för att det inte känns som rätt tillfälle just nu, säger hon.

– Men det kommer att komma, för jag känner att jag blir sjukare. Det sker varje vecka.

Brittany Maynard har drabbats av obotlig hjärncancer som hon opererats för vid två tillfällen. Den elakartade tumören fortsatte att växa och i april fick hon beskedet att hon hade sex månader kvar att leva.

Hon bestämde sig för att använda aktiv dödshjälp och flyttade därför till Portland, Oregon, en av fem delstater som tillåter dödshjälp. Datumet hon bestämde sig för var den 1 november, nu på lördag. Men i den nya videon förklarar alltså Brittany Maynard att hon är osäker.

– Om den 2 november kommer och jag fortfarande lever så vet jag att vi bara går vidare som familj med kärlek till varandra och att beslutet kommer senare.

►LÄS MER: Hon är 29 år och ska dö den 1 november

►LÄS MER: Här uppfyller hon sin sista önskan

►Länk: Här finns Brittany Maynards Funds officiella sajt

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro