ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brittisk kungabebis väntas få förnämt namn

Tina Sayed Nestius · 8 Jul 2013
Uppdaterad 9 Jul 2013

Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel valde det något otippade namnet Estelle, och fick både ris och ros. Men allt tyder på att William och hans Kate kommer att välja ett mer kungligt namn åt sitt barn, som väntas komma denna vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Alastair Grant/AP Photo

Författaren Herman Lindqvists upprördhet visste inga gränser när kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde att kalla sin dotter för Estelle. "Det låter som en nattklubbsdrottning", ska han ha sagt.

Något nattklubbsdrottningsnamn får knappast prins William och Kates dotter. Allt tyder på att det unga paret väljer ett traditionellt kungligt namn.

– William och Kate är ett väldigt modernt par, men jag tror de kommer att hålla sig till traditionella namn, i linje med historien, säger Claudia Joseph, författaren av Kate's biografi till CNN

Om det blir en flicka tror vadslagningsföretagen i Storbritannien att hon kan komma att döpas till Alexandra, efter drottning Elizabeths farmor.

– Alexandra är drottningens mellannamn, och det är väldigt förnämt och traditionellt, men det faktum att folk slår vad om att det är det namn de kommer att välja kan ligga det i fatet, säger historikern och författaren Kate Williams till CNN.

– Prins William kan vara väldigt motsträvig och det är inte så troligt att han vill välja ett namn som folk har slagit vad om. 

Hon tror i stället att paret väljer ett enklare namn. 

– Vi lever i en väldigt global värld, och namnen Catherine och Alexanda kan vara rätt svåra för dem som inte har engelska som modersmål. Jag misstänker att de kan komma att välja något som till exempel Mary, vilket är lätt att uttala, säger hon.

Blir barnet en pojke kommer han troligtvis att heta George. Det gör nämligen många andra. Till exempel väntas prins Charles att lystra till namnet kung George VII när han väl intar tronen, då britterna har en något udda tradition av att byta namn på sina kungligheter.

Kung George VI hette egentligen Albert och hans bror Edward VIII – som tvingades abdikera när han blev tillsammans med frånskilda amerikanskan Wallis Simpson – kallades av familj och vänner för David.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro