ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brittisk minister avgår efter anklagelser om sextrakasserier

Hermann Dill · 2 Nov 2017
Uppdaterad 2 Nov 2017
Storbritanniens försvarsminister avgår efter anklagelser om sextrakasserier.

Storbritanniens försvarsminister avgår efter anklagelser om sextrakasserier. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo


Försvarsminister Sir Michael Fallon har avgått och sagt att hans beteende kanske inte varit förenligt med de normer som förväntas av Storbritanniens militärer. Fallon berättade för BBC att det som var "acceptabelt för 15, 10 år sedan är helt klart inte acceptabelt nu". Han är den första politiker som slutar till följd av de nyligen avslöjade påståenden om allvarliga sexuella övergrepp i det brittiska parlamentet.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt vad BBC erfar har det dykt upp fler anklagelser mot Fallon och hans olämpliga beteende efter Hartley-Brewers anklagan. Den politiske redaktören hos BBC, Laura Kuenssberg, sa att hennes källor inte tror att Fallon är ”någon form av rovdjur”, men att hade känt att han inte kunde garantera att han skulle kunna redogöra för varje möte eller handling under sin långa karriär som minister.

I sitt avgångsbrev sade Fallon: ”Ett antal påståenden har uppstått om parlamentsmedlemmar under de senaste dagarna, inklusive några om mitt tidigare beteende. Många av dessa påståenden har varit falska men jag accepterar att jag tidigare inte alltid kunnat leva upp till de höga normer som vi kräver av Försvarsmakten som jag haft äran att representera.”

I en intervju med BBC efter avgången utvecklade Fallon sitt resonemang: ”Parlamentet måste nu rannsaka sig själv och premiärministern har klart framhållit att beteenden och attityder måste förbättras och vi måste kämpa emot alla former trakasserier.”

När han frågades om han trodde att han skulle be om ursäkt, sa Fallon: ”Jag tror att vi alla måste titta tillbaka i det förflutna, det finns alltid saker du ångrar, saker du skulle ha gjort annorlunda.”

Premiärminister Theresa May beklagar Fallons avgång eftersom han var en mycket seriös och kompetent minister, men hon lovordar honom för han rakryggade avgång och tycker att han visar vägen för det beteende vi ska kunna förvänta oss av regeringsrepresentanter och ministrar.

klar

Artikellänk är kopierad

Hermann Dill
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro