ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brittisk muslimsk familj skulle till Disneyland – nekades flyga

Fredrik Tideman · 23 Dec 2015
Uppdaterad 23 Dec 2015
Familjen skulle till Disneyland i Kalifornien – men stoppades på flygplatsen.

Familjen skulle till Disneyland i Kalifornien – men stoppades på flygplatsen. Foto: AP


En brittisk muslimsk familj skulle flyga till USA för att gå på Disneyland. Men på flygplatsen stoppades de och nekades att gå ombord på planet. Det är på grund av attackerna mot USA, nu tror de att varje muslim är ett hot”, säger en av familjemedlemmarna till brittisk media.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i mitten av december som Mohammad Tariq Mahmood, hans bror och nio av deras barn skulle gå på planet till Los Angeles på flygplatsen Gatwick. Men familjen stoppades av tjänstemän från amerikanska departementet för inrikes säkerhet som talade om att deras inresetillstånd till USA hade annullerats, skriver DN som hänvisar till brittiska The Telegraph.

Familjen fick lämna tillbaka allt de köpt i tax free-butiken och eskorterades ut från flygplatsen, utan att få någon anledning till varför de inte fick resa.

– Jag har aldrig blivit så förödmjukad i mitt liv. Jag arbetar här. Jag har ett företag här. Men vi blev alienerade, säger Mohammed Tariq Mahmood i en intervju med The Guardian.

Familjen skulle flyga med flygbolaget Norwegian, som enligt Mohammed har nekat familjen att betala tillbaka pengarna för flygbiljetterna, drygt 113 000 kronor.

►LÄS MER: Donald Trump: Inga muslimer till USA

The Guardian skriver också att en annan brittisk muslim stoppades från att flyga till USA två dagar senare. Ajmal Mansoor, imam och föreläsare, nekades att borda ett plan till New York.

”Jag är häpen över hur irrationella dessa processer är, men bryr sig USA om vad du eller jag tycker? Jag tror inte det!”, skrev Mansoor på Facebook.

I ett senare facebookinlägg skriver han att han blivit inbjuden till USA:s ambassad för att få klarhet i vad som hände.

►LÄS MER: Praktiserande muslim vägrades jobb

Enligt The Telegraph har Stella Greasy, som sitter i det brittiska parlamenten, skrivit till premiärminister David Cameron och uppmanat honom att försöka få en förklaring från USA om varför brittiska medborgare nekas att flyga in i landet, något som Greasy kallar ett växande problem.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro