ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brittisk popprinsessa som vuxit upp

Tobias Berg · 2 Feb 2014
Uppdaterad 2 Feb 2014

Foto: TT


Brittiska Pixie Lott fick skivkontrakt som 15-åring och slog igenom med singeln Mama do” som 18-åring. I vår kommer en ny skiva med en mognare och mer vågad popprinsessa som hoppas bli popdrottning.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

I mer än två år har den nyblivna 23-åringen Pixie Lott arbetat med sin nya skiva som släpps senare i vår. Soundet på skivan, som delar hennes namn, speglar hennes egen utveckling från ung nybörjare till etablerad popstjärna.

– Nu är jag mindre naiv och godtrogen. Jag kände att jag blev utnyttjad av vissa människor och det har jag lärt mig av, säger hon

Enligt henne själv är musiken på skivan både mognare och mer personlig med färre samarbeten än tidigare. Hon har också hämtat mycket av sin inspiration från den 60- och 70-tals soul som hon alltid älskat.

– Den är inspirerad av musiken jag lyssnade på när jag växte upp. Framförallt Otis Redding och Candi Staton, deras känsla, säger hon.

Undantaget är kanske albumets första singel ”Nasty” som hon beskriver som mer ”funky” och modern. Låten ska släppas i mars men videon har redan väckt uppståndelse bland brittiska medier eftersom den visar sångerskan mer lättklädd och utmanande än tidigare. Pixie Lott själv ser dock låten som en brygga mellan den förra skivan och hennes nya och den utmanande videon tycker hon känns ganska naturlig.

– Låten heter ju ”Nasty” och videon var ju tvungen att reflektera det. Jag ser det som att jag gick in i en karaktär, säger hon.

Uppståndelsen kring den vågade videon till trots så är det mötet med fansen som Pixie Lott fokuserar mest på.

– Framförallt är jag väldigt förväntansfull, jag har varit borta i två år och skrivit på skivan. Folk har väntat tålmodigt och det är jag så tacksam för, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro