ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brittiska hotet i natt: Vi stormar er ambassad

metro · 16 Aug 2012
Uppdaterad 16 Aug 2012
Den brittiska regeringen har hotat att göra en räd på Ecuadors ambassad i London om inte Assange lämnas över, uppger ecuadorianska myndigheter.

Den brittiska regeringen har hotat att göra en räd på Ecuadors ambassad i London om inte Assange lämnas över, uppger ecuadorianska myndigheter.


Den brittiska regeringen är beredd att storma Ecuadors ambassad om inte Wikileaks grundare Julian Assange lämnas över. Det hävdade före-trädare för Ecuadors regering i natt.

klar

Artikellänk är kopierad

– I dag har vi mottagit ett hot från Storbritannien, ett tydligt skriftligt hot att de kan storma vår ambassad i London om Ecuador vägrar att lämna ut Julian Assange, sa landets utrikesminister Ricardo Patino till reportrar.

Julian Assange flydde i början av sommaren till Ecuadors ambassad i London och begärde asyl. Assange främsta argument var att han vid en överlämning till Sverige även riskerade att utlämnas till USA.

Redan i tisdags cirkulerade uppgifter om att landet beviljat Assange asyl – uppgifter som snabbt dementerades av landets president på Twitter.

Sent i natt var förvirringen total i London. Enligt det brev som Ecuadors regering mottagit hänvisar de brittiska myndigheterna till en lag från 1987 som ger landet rätt att gå in på ambassaden och gripa Assange.

”Lagen tillåter oss att arrestera mister Assange på hans nuvarande plats inne på ambassaden”, skriver britterna i brevet.

– Vi är inte en brittisk koloni, svarade Patino till reportrarna i natt.

Julian Assange har begärts utlämnad till Sverige där han är misstänkt för sexuella övergrepp 2010. 

De brittiska myndigheterna hade sent i går kväll inte lämnat någon kommentar till Patinos uttalande .

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro