ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brittiska röster vill starta ett eget FI

Tomas Lundin · 15 Sep 2014
Uppdaterad 15 Sep 2014

Många FI-väljare hängde med huvudet efter att partiet misslyckats med att komma över fyraprocentsspärren efter söndagens rösträkning. Men Schymans parti kan ändå ha åstadkommit något viktigt på den internationella scenen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

När FI som första feministiska parti fick mandat i Europaparlamentet väckte det stor uppmärksamhet. Även om partiet inte lyckades komma in i riksdagen i söndagens val kan rörelsen ha inspirerat feminister i andra länder att organisera sig. 

Elle Mae O’Hagan, kolumnist på den vänsterorienterade brittiska dagstidningen Guardian, uppmanar kvinnor i Storbritannien att skapa ett eget feministiskt parti i FI:s anda. 

”Vad det här borde säga oss är att samhället inte utvecklas av sig självt. Lika rättigheter uppnås när de som förnekas dem organiserar sig och tar makten”, skriver hon. 

O’Hagan säger att hon hoppas att partiet inte är modstulet och kommer att fortsätta inspirera feminister i andra länder.

”Storbritanniens kvinnor, det är dags att följa Sveriges exempel och forma vårt eget parti att representera oss i regeringen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro