ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Brittiske prinsens utspel mot Fortnite: "Förbjud det"

Erik Glanell · 8 Apr 2019
Uppdaterad 8 Apr 2019

Foto: Epic Games, TT


Prins Harry är inte ett fan av gaming. Enligt tidningen Mirror gick han nyligen till hårt angrepp mot spelet Fortnite.

klar

Artikellänk är kopierad

Den brittiska ideella organisationen YMCA fick kungligt besök under veckan när prins Harry hälsade på i lokalerna i South Ealing.

Prinsen tog bland annat en några balettsteg men passade också på att oväntat avfyra några skarpa skott mot det omåttligt populära spelet Fortnite.

Enligt den brittiska tidningen Mirrorsade prinsen bland annat att Fortnite ”inte var bra för barn” och gick till och med så långt som att säga att spelet ”borde förbjudas”.

– Det är skapat för att skapa ett beroende, ett beroende för att hålla dig framför datorn så länge som möjligt. Det är väldigt oansvarigt, sade prinsen enligt Mirror.

Prinsen verkar också ha ett och annat att säga om sociala medier och den tillvaro som unga växer upp i nuförtiden.

Framförallt vädrade han sin oro kring sociala medier och ungdomars utbredda användning av dem.

”När man växer upp i dag är sociala medier mer beroendeframkallande än droger och alkohol. Det är också farligare eftersom det är normaliserat och okontrollerat. Vi lever i ‘sinnesförvrängande’ tider”, ska prinsen ha sagt enligt Mirror.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro