ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Broccoli: Bond var vår jultomte

Peter Lindholm · 26 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BONDBRUD. Egentligen borde hon kallas för ”M”, för det är Barbara Broccoli som är James Bonds riktiga chef. Det är hon som bestämmer vad agent 007 ska göra, hur han ska se ut och vem som ska spela honom.

Det har hon gjort ända sedan 1990 då hon och hennes halvbror, Michael G Wilson, ”ärvde” filmrättigheterna efter pappa Albert R Broccoli.

James Bond har alltid funnits i ditt liv. Är det sant att du som liten väntade på att han skulle dyka upp på julafton?– Haha. Jo, jag förstod inte att han inte var en riktig person. Man hörde alltid talas om James Bond. Bond gör si och Bond gör så. Innan jag förstod att Sean Connery var en skådespelare trodde jag det var en spännande släkting.

Var Daniel Craig ditt personliga val?– Jag och Michael tog beslutet gemensamt, men han var mitt enda val. Det enda problemet var att övertyga honom. Hade han sagt nej vet jag inte vad vi hade gjort.

Bortsett från honom, vem är din Bond–favorit? – Alla skådespelare har varit väldigt viktiga i mitt liv, jag växte upp med dem. Så det går inte att svara på. Det är som att svara på frågan: Vilket av dina barn är din favorit?

Var det din idé att Bond skulle få en kvinnlig M, chefen som basar över MI–6, den brittiska underrättelsetjänsten?– Nej, tyvärr inte. Men Judi Dench är fantastisk för hon gör rollen så trovärdigt. Det finns också en underbar kemi mellan Bond och M, en underton av sexuell spänning mellan Judy och Daniel som jag tycker är spännande.

Du är väl verklighetens M?– Haha. Det var väldigt smickrande sagt, tack ska du ha.

Hur ska James Bond utvecklas framöver?– Nu är vi klara med hela den känslomässiga Vesper–historien och de inre konflikterna som liksom är Bonds puppa. Han siktar framåt för att utkämpa andra slag. Vi gör inte politiska filmer, men försöker fånga känslan av nästa problem, vad folk verkligen är rädda för. Och från det skapar vi en ny skurk.

Det ryktas om att nästa film ska utspelas i New York.– Jag vet inte varifrån det ryktet kommer, kanske för att det finns en Bondnovell som utspelar sig där. Det är inte bestämt, det är möjligt, men kanske kommer han till Stockholm istället.

Men bara kanske?– Ja, det är en vacker stad så det vore faktiskt trevligt för Bond att få komma hit.

När får vi veta det?– Vi sätter igång i januari med nästa film. Vi hyr in några manusförfattare och bollar idéer innan vi ser en story framför oss. Men det är en ganska lång process, det tar 2–3 år innan man får se slutresultatet.

När går arvet vidare? När tar din dotter Angelica över?– Haha. Så snart som möjligt. Så snart som möjligt.

Vann pojkvän på auktion

“Jag är väldigt blyg av mig och vill inte prata om mitt privatliv”, säger Barbara Broccoli. Förre pojkvännen, tv-kocken James Martin, berättar desto mer i boken “Driven” (Harper Collins), som ges ut i november.

Hon “vann” honom i en välgörenhetsauktion och fullkomligt överöste honom med presenter i nära fem år.

Nämnde han att en diamant-ring var snygg fick han den i gåva. Tittade han på ett konstverk dök det upp som present.

”Efter min tredje Picasso var jag tvungen att be Barbara sluta upp att köpa fler verk för jag hade inte råd att försäkra dem”, skriver Martin. Förhållandet tog slut efter att hon velat ge honom en egen Bondbil, Aston Martin DBS, värd över 2 miljoner kronor.

”Det var liksom inte min födelsedag eller jul – bara ett plötsligt infall”.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro