ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Broccolisoppa med parma

Menyse.com · 4 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

4 portioner

750 gram broccoli4 cm färsk ingefära3 msk kokosflingor2 msk olivolja1,5 liter vatten till soppan1 grönsaksbuljongtärning3 msk crème fraiche4 skivor rökt parmaskinkaSalt och peppar

Passar till: Bröd med ärtskott

Tillagning1. Skär broccolin i bitar, även stam.Skala och hacka ingefära.2. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs i cirka 2 minuter utan att bränna broccoli, ingefära och 2/3-delar av kokosflingorna. 3. Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Hetta upp en stekpanna utan matfett. Rosta (stek) parman cirka 2 minuter på var sida. Lägg åt sidan.5. Tillsätt crème fraiche.Mixa med mixerstav till helt slät soppa.6. Häll upp soppan och toppa med parmabitar. Strö över lite kokos.

Pepprig sötpotatissoppa

4 portioner

1 kilo sötpotatis2 msk sichuanpeppar (eller 1 msk svartpeppar)1 citron2 msk olivolja1,5 liter vatten till soppan½ grönsaksbuljongtärning200 gram fetaostSalt

Tillagning1. Skala och tärna sötpotatis.Mortla (krossa) sichuanpeppar.Riv skal från citron.2. Hetta upp olja i stor kastrull. Tillsätt sötpotatis sichuanpeppar och citronskal.Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.3. Tillsätt vatten och vego-pulver/tärning.Låt småkoka i 15 minuter.4. Pressa i saften av citron.Mixa med mixerstav.Smaka av med salt.Häll upp och smula ner fetaost.

Rödbetssoppa med ingefära

4 portioner

1 kg rödbetor50 gram inlagd ingefära2 msk olivolja2 msk vinäger1.5 liter vatten till soppan1 st grönsaksbuljongtärningSalt och pepparÄrtskott till garneringTillagning

1. Skala och tärna rödbetorna. Hacka ingefära.2. Hetta upp olja i en stor kastrull.Fräs rödbetor och ingefära i ett par minuter utan att bränna.3. Tillsätt vinäger, vatten och fond.

Låt småkoka i 25 minuter.4. Tillred gucka om sådan önskas som topping (se topprecept).5. Mixa med mixerstav tills soppan är slät.Salta och peppra enligt egen smak.6.Servera soppan i skålar.

Toppa med ärtskott och gucka.

Soppa bra smalmat

SMALT. Grönsakssoppor är nästan alltid bra smalmat. Lite fusk är det på grund av hög vattenhalt och man blir ganska snabbt hungrig igen.

GI-människorna kan ösa på med massor av skinka för att öka mättnads-känslan, men se upp med rotfruktssoppor! Kaloristerna kan komplettera med lite bröd och rotfruktssoppor går bra.

Och nyttigt är det med broccoli och andra vitaminrika grönsaker.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro