ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bröder langade dopningpreparat

Lina Färm · 14 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två bröder från Stenungsund åtalas vid Göteborgs tingsrätt för att köpt och sålt dopningspreparat över hela Sverige.

Den yngre 24-årige brodern greps av polisen den 6 maj, drogpåverkad och med nära 10 000 tabletter och ampuller med dopingpreparat på sig. Några dagar tidigare hade polisen redan stoppat flera leveranser på postkontor runt om i landet. Paketen innehöll framför allt tillväxthormonet testosteron och skulle till köpare i städer som Umeå, Stockholm och Örebro.

KÖPT FRÅN SERBIEN Enligt åtalet ska den yngre brodern ha köpt drogerna från Serbien och Kina, och sedan sålt drogerna via nätet eller per post. Den äldre brodern åtalas för medhjälp. – 24-åringen säger att han satts under press från ett kriminellt gäng, men det har inte gått att bevisa, säger kammaråklagare Thomas Ahlstrand.

KAN FÅ FÄNGELSE Han har ännu inte tagit ställning till vilket straff han ska yrka på, men säger att det handlar om fängelse i flera år. Åklagaren yrkar på att den yngre brodern ska betala 250 000 kronor till staten för värde och vinst av den sålda narkotikan.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro