ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brodern: Andy Kaufman fejkade sin död

Anneli Sandberg · 15 Nov 2013
Uppdaterad 15 Nov 2013

För 29 år sedan dog skådespelaren och komikern Andy Kaufman. Eller? Nu påstår hans bror Michael att han lever.

klar

Artikellänk är kopierad

Ändå sedan skådespelaren och komikern Andy Kaufman dog i lungcancer den 16 maj 1984 har människor tvivlat på att han verkligen är död. Anledningen till det är att Kaufman själv ibland sa att han skulle iscensätta sin död och komma tillbaka 20 år senare, alltså den 16 maj 2004. Det hände aldrig. Men under en hyllningsgala för Andy Kaufman i veckan klev hans bror Michael Kaufman upp på scenen och påstod att han bror lever och att han har bevis för det, skriver BBC.

Michael sa att han hade fått ett brev från sin bror 1999 där han berättade att han levde. Han presenterade också en 24-årig kvinna som sa sig vara Andys dotter. Hon föddes med andra ord fem år efter hans död.

– Han ville bara vara en hemmapappa, det var därför han lämnade showbiz, berättade kvinnan enligt BBC.

Men i efterhand har det visat sig att kvinnan var en inhyrd skådespelerska, enligt sajten The Smoking Gun.

Michael Kaufman fortsätter dock att hävda att han hittat flera brev av den kända brodern. Bland annat ett där han beskriver hur han ska iscensätta sin egen död.

– Jag såg allting och jag kan säga dig det att det utan tvekan inte var ett skämt, säger Al Parinello, som ordnade galan, till Hollywood reporter.

Michael Kaufmans påståenden lär inte minska fansens spekulationer om att Kaufman fortfarande är vid liv.

Andy Kaufman var skådespelare och komiker, även om han inte ville kalla sig det själv, som blev mest känd i Sverige för sin roll som Latka i filmen ”Taxi”. Hans sätt att underhålla förvirrade och ibland retade upp publiken. Filmen ”Man on the moon” från 1999 med Jim Carrey i huvudrollen bygger på Andy Kaufmans liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro