ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bröderna Coen är tillbaka med en film om folkmusik

Niclas Goldberg · 6 Feb 2014
Uppdaterad 11 Feb 2014

Bröderna Ethan och Joel Coen är tillbaka. Den här gången grottar de ned sig i folkmusiken i Greenwich Village i New York på 60-talet i filmen "Inside Llewyn David. Men de fick jobba innan de fann rätt person för huvudrollen. ”Det var kört tills vi hittade Oscar.”

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Alloverpress

Q: Hur väljer ni ämne för en film? Ethan: Det kan vara vad som helst om något vi pratar om. Det börjar oftast vagt och fortsätter successivt till att bli konkret. Q: Är misslyckande mer intressant än framgång? Joel: Filmer om framgång har ju redan gjorts. Det är klart mer intressant att se en film om en loser än om till exempel Bob Dylan. En som kämpar för några applåder, blir full och vaknar på en soffa dagen efter. Q: Hur kom ni fram till vilka låtar som skulle vara med i "Inside Llewyn David”? Joel: Vi gillar Bob Dylan och har alltid varit intresserade av folkmusik - perioden i Greenwich Village åren innan han dök upp. Dylan själv var oerhört influerad av den musiken.  Ethan: Många av låtarna i filmen associeras med en folkmusiker från den tiden. Q: Många av den tidens musiker strävade efter autenticitet och var rädda att ”sälja sig”. Filmen handlar också om det. Joel: Ja, det fanns en slags besatthet för folkmusiker att vara autentiska men många sjöng samtidigt andras låtar. Vi gillade den ironiska aspekten. Q: Kan ni säga något om filmens look? Ethan: Det är något med folkmusik-eran som är förknippat med New York på vintern. Man vill liksom inte se sommar och gröna träd. Q: Hur valde ni Oscar Isaac för titelrollen? Ethan: Det var minst sagt svårt att hitta någon som kunde bära filmen och dessutom sjunga. Det var kört tills vi hittade Oscar. Varför Justin Timberlake? Joel: Vi fick en kick att bara se honom som folkmusiker. Han är en otroligt bra skådespelare.  Hur var det att arbeta med Carey Mulligan? Joel: Till skillnad från många är hon inte ytlig och självupptagen. Hon gör vad som helst och bara kör. Dessutom ser hon ut som en av ”Village-tjejerna” från 60-talet. Man tänker sig inte Carey som sångare men hon rockar.

Foto: Alloverpress
klar

Artikellänk är kopierad

Niclas Goldberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro