ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Broderns rörande text: "Klacken önskar vår älskade Erik död"

Alva Forsberg Fierro · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Ambulans på plats för att hämta Erik Israelsson som skadats under söndagens allsvenska fotbollsderby mellan Hammarby IF och AIK på Tele2 Arena i Stockholm.

Ambulans på plats för att hämta Erik Israelsson som skadats under söndagens allsvenska fotbollsderby mellan Hammarby IF och AIK på Tele2 Arena i Stockholm. Foto: TT


Under slutminuterna i Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK i söndags skadades Erik Israelsson svårt. Samtidigt ropade AIK-klacken: Låt han dö, låt han dö, låt han dö”. Nu skriver Eriks bror Johan Israelsson om den skakande händelsen på sin blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

Många åskådare lämnades i chock efter att Hammarbys Erik Israelsson avgjorde derbyt mot AIK i går kväll. Medan stora delar av AIK-klacken uttryckte sin glädje för Eriks skada väckte deras rop avsky bland publiken på Tele2 Arena i Stockholm. 

På sin blogg på Barometern beskriver Eriks bror Johan händelsen som något av det värsta han någonsin upplevt.

”På FaceTime får mamma hemma i Kalmar tag i mig. Min blick möter en söndergråten mor, en apatisk far och en förstörd syster i vårt föräldrahem. Mitt i allt hör vi en motståndarklack. Ja en stor del av klacken – inte bara ett fåtal personer – som önskar vår älskade Erik död. ”Låt han dö, låt han dö, låt han dö”. Varför önskar de en ung kille, som bara gör det han älskar, döden? En kille som är en bror, en son, en pojkvän”, skriver han på bloggen.

Trots AIK-klackens beteende vill Johan fortsätta att tro på medmänsklighet och avslutar därför texten på bloggen med en förhoppning:

”Jag vill tro att människan är bättre än så här. Jag vill tro på humanitet. På medmänsklighet. Ett samhälle där vi tar hand om varandra. Där vi älskar. Inte hatar. Och fotbollen. Den ska vara fin. Den ska vara vacker. Inte mörk. Inte hård. Inte kall. Erik är en derbyhjälte. En Bajenhjälte. Och kanske till och med en Bajenlegend som några skrev. Men det spelar egentligen ingen roll. Inte för mig. För mig kommer han alltid att vara världens finaste bror. Och det är det som betyder något.”

Efter incidenten har AIK fotboll gått ut med en ursäkt på sin hemsida där de ber Erik Israelsson, hans anhöriga, Hammarby Fotboll och publiken på Tele2 Arena om ursäkt för ramsorna i samband med spelavbrottet.

”På inget sätt är det något som AIK Fotboll anser hör hemma på en fotbollsarena, allra minst när en spelare oavsett lagtillhörighet ligger ned svårt skadad med medicinsk personal vid sin sida” skriver de bland annat.

Här kan du läsa hela Johan Israelssons text.

►LÄS MER: Kraftig hjärnskakning för Israelsson

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro