ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brödrapar döms för fusk på högskoleprov

Linus Lindgren · 9 Maj 2018
Uppdaterad 9 Maj 2018

Foto: IBL


Två bröder dömdes under dagen för att ha fuskat på högskoleprovet. De gick in i en fälla som universitets- och högskolerådet hade gillrat.

klar

Artikellänk är kopierad

Bara en gång tidigare har någon dömts för att ha fuskat på högskoleprovet. Nu får ett brödrapar betala 50 dagsböter efter att ha dömts för fusk vid Vänersborgs Tingsrätt.

– Jag svimmar inte av förskräckelse direkt. Det låg väl i farans riktning, säger advokat Tommy Nilsson som företräder en av bröderna, till P4 Väst.

Universitets- och högskolerådet hade gillrat en fälla. Sista delen av provet byttes ut i sista stund och de som fuskade svarade då enligt den gamla svarsmallen. Bröderna gick rätt in i fällan skriver radiokanalen.

Båda nekar till brott och på frågan varför deras resultat var så mycket bättre än tidigare år svarar de att de hade pluggat inför provet. Tidigare hade de bara gjort provet för att göra deras mamma glad och inte ansträngt sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro