ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brollan om inhoppet: "Jag förstod inte varför de ville ha mig"

Erik Glanell · 11 Nov 2017
Uppdaterad 11 Nov 2017
Ludvig "brollan" Brolin var med i den första säsongen av realityserien Gamerz där han spelade i lag röd.

Ludvig "brollan" Brolin var med i den första säsongen av realityserien Gamerz där han spelade i lag röd. Foto: Simon Krona/Pressbild


Counter strike-talangen Ludvig "brollan" Brolin berättar om nervositeten inför inhoppet i Fnatic och mötet med de internationella storlagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Utan att ha några egentliga erfarenheter från internationella turneringssammanhang har den svenske CS-talangen Ludvig ”brollan” Brolin kastats rakt in hetluften.

Som inhoppare i stället för Freddy ”Krimz” Johansson i det svenska topplaget Fnatic under kvalfinalerna i WESG står han snart öga mot öga med världseliten.

Själv har det unga framtidsnamnet fortfarande svårt att smälta att han överhuvudtaget fick frågan.

– Det var JW [Jesper Wecksell] som tog kontakt med mig. Jag blev ju bara chockad. Jag förstod inte varför de ville ha mig. Jag förstår verkligen inte varför. Jag tror att det är för att jag är en begåvad och bra spelare som är ung och att han vill lyfta upp mig och se till att jag verkligen får chansen, säger Ludvig ”brollan” Brolin på kvällen efter det uppmärksammade beskedet.

Erbjudandet är en dröm som blir verklighet samtidigt som tanken på att sitta framför en storpublik får prestationsångesten att sippra fram.

– Det är mångas dröm att spela med Fnatic och åka på lan. Det jag är nervös över är att inte kunna prestera och att jag är lite överhajpad. Jag måste känna att jag spelar mitt spel i stället för att fokusera på scoreboarden, säger han.

Han tror däremot att Fnatic kan lyckas riktigt bra i turneringen om bitarna bara faller på plats.

– Jag har sagt till Maikil [”Golden” Selim] att de ska fokusera på sitt eget och att jag kommer in som den femte spelaren och tar Krimz positioner. Om vi verkligen gör det så tror jag att det kommer gå bra. Men det beror också på om vi får momentum, säger han.

Samtidigt hoppas den 15-årige svensken att det här ger honom möjligheten att tysta de som tvivlat på hans talang.

– Efter den här turneringen så hoppas jag att jag säga att jag är väldigt bra på att spela CS. Folk tror att jag fuskar liksom. Om man kommer till lan och gör en bra insats så kanske folk inser att jag är väldigt bra på spelet, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro