ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bröllop med bekymmer

TT · 13 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det skulle bli ett bröllop med temat skärgård och sjö. Med lövad skärgårdsbåt skulle gästerna anlända till kyrkan. Nu blev det i stället en svettig busstransport. Och brudskålen i champagne fick intas på parkeringsplatsen.

Rederiet Kobbar och Skär som anlitats för båtresan fick motorhaveri. Så trots ett år av planering höll bröllopet på att gå i kvav. Bröllopet skulle inledas klockan 13. Tio över hade gästerna ännu inte anlänt och ett redan nervöst brudpar höll på att bryta ihop. Så småningom kom dock gästerna och tack vare en välvillig präst, kyrkan var fullbokad, blev bröllopet av.

Rederiet kom med champagnen som fick serveras från bakluckan på en bil i stället för på lövad båt.Rederiet menar att maskinhaveriet inte kunde förutsetts och skriver i ett syrligt brev att man i stället för att "vända ut och in på oss i att försöka lösa situationen på bästa sätt skulle vi med facit i hand ha kontaktat kunder och meddelat situationen, betalat tillbaka pengarna och låtit dem lösa situationen själva".

Nu gjorde man inte det och Allmänna reklamationsnämnden tycker att funktionen hos fartygets motor är en sådan sak som rederiet rådet över. Därför bör man betala tillbaka pengarna till bröllopsparet, minus utläggen för busstransporten och champagnen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro