ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bröt penisen – fick inte åka ambulans

Filip Häggberg · 17 Jan 2018
Uppdaterad 17 Jan 2018
”Jag hade fruktansvärt ont och var nära att svimma flera gånger”, menar mannen. Bilden är en genrebild.

”Jag hade fruktansvärt ont och var nära att svimma flera gånger”, menar mannen. Bilden är en genrebild. Foto: Shutterstock/TT


En man i Blekinge fick en fraktur på sin penis och slet av urinröret. Men han nekades ambulans av vårdpersonalen – och nu får landstinget kritik.

klar

Artikellänk är kopierad

Blekingebon fick för drygt ett år sedan en fraktur på sin penis. Dessutom slets urinröret av – och penisen svullnade upp till dubbla storleken och blev missfärgad.

Men vårdpersonalen som kom till bostaden nekade mannen att åka ambulans till sjukhuset, rapporterar Blekinge läns tidning. De kontaktade i stället färdtjänsten och erbjöd mannen smärtstillande.

Mannen anmälde händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som nu konstaterat att vårdpersonalens bedömning var felaktig.

”Jag hade fruktansvärt ont och var nära att svimma flera gånger”, berättade mannen i sin anmälan.

Enligt IVO försenades transporten till sjukhuset med 45 minuter på grund av att mannen inte fick åka ambulans. Något som inte uppfyller de lagstadgade kraven.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro