ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bruncher för alla smaker

Carl Reinholdtzon Belfrage · 30 Nov 2015
Uppdaterad 30 Nov 2015

Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Hotel Post 

Betyg: 4

Reglerna är superenkla: Du går ut dagen innan och späker din kropp med alkohol och klubbande, sedan ställer du klockan på 12.00, tar dig till Hotel Post, betalar 239 kronor, öppnar munnen och låter sedan din mun, tunga, svalg och magsäck tvagas på ett spa som går under namnet Hotel Posts brunch. Följer du denna ordination har du en vacker upplevelse varje helg runt lunchtid. Detta är nämligen den bästa rehabiliteringen eller återstart du kan få i stan.

Brunch kan ju annars vara något väldigt hemskt, ondsint och styvmoderligt eller något alldeles, alldeles underbart. Och här på Post gäller just det sistnämnda. Det är nästan som att vara på The Wolseley i London. Brunchens upplägg är som följer – tre olika bord med varsitt tema: West Coast-bordet innehåller läckerheter som skagenröra, varmrökt laxröra, västerbottenpaj, sill och strömming, ost och gravad lax. Ett annat bord med temat Chinatown bjuder på nudelsallad, sjögrässallad, sojarimmad lax och tatakibiff med surade grönsaker.

Och sedan har vi Little Italy med tegelrökt skinka, salami, marinerade oliver och kronärtskocka och ostar. Och det är naturligtvis lätt, och förvånansvärt vanligt, att man slarvar med bufféer av detta slag då det ska innehålla så rysligt mycket. Men lägsta nivån är här väldigt hög och det finns inte många fallgropar att falla i. Men den kanske klaraste lysande stjärnan är en fin dessertbuffé med godsaker bakade i hotellets eget konditori under ledning av chefskonditor och tillika Årets Konditor 2013, Patrik Fredriksson. I priset 239 kronor ingår också en huvudrätt, jag valde en hamburgare, men det finns även toast med rapsgris, pannkakor med lönnsirap eller en risotto.

Men nu ska man inte förväxla min nyvunna vurm för brunch med att det är speciellt hippt. Nej, inte alls. Tidigare i år flyttade till exempel The Strokes frontsångare Julian Casablancas ifrån New York på grund av att ”staden är fylld med alldeles för många vita människor som äter brunch på lördagseftermiddagar”. Så, när du går in på Posts brunch kommer du inte bli erbjuden lättrostat kaffe, ekologiska sneakers eller kunna betala i bitcoins, men är du sugen på att tanka din sargade kropp med välsmakande energi har du kommit helt rätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro