ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bruneis sultan inför sharialagar

Gustaf Eriksson · 22 Okt 2013
Uppdaterad 22 Okt 2013

Stening till döds som straff för äktenskapsbrott och avhuggna händer för stölder. Den superrika sultanen av Brunei inför sharialagar. – Vi uppfyller vår plikt gentemot Allah.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Det var under ett tal på tisdagen som Hassanal Bolkiah, Bruneis sultan och en av världens rikaste män, sa att hårda shariastraff ska införas i landet. 

AFP rapporterar att en strafflag baserad på sharia har varit på gång i flera år. Nu ska den införas stegvis under de kommande sex månaderna. 

Bland straffen i den nya lagen finns stening för äktenskapsbrott, avhuggna händer för stöld och piskstraff för brott som abort och alkoholkonsumtion.  – När den här lagstiftningen införs så uppfyller vi vår plikt gentemot Allah, sa sultanen i sitt tal, rapporterar AFP.

Brunei är ett litet och mycket oljerikt land i Sydostasien. Enligt AFP är nästan 70 procent av invånarna muslimer. I Brunei praktiseras en stängare variant av islam än i flera av grannländerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro