ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brutala polismisshandeln fångades på film

David Peterson · 5 Okt 2018
Uppdaterad 5 Okt 2018
Övervakningskamera fångade brutala misshandeln av polis i Skövde.

Övervakningskamera fångade brutala misshandeln av polis i Skövde. Foto: Wikimedia commons/ HENRIK ISAKSSON/IBL / IBL Bildbyrå


Den brutala misshandeln av en polis i Skövde fångades på film, rapporterar Aftonbladet. Videon visar hur en man attackerar polisen. "Man kan konstatera att det var han som angrep polismannen", säger Lars Johansson vid polisen i Skaraborg till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i onsdags som en polisman blev brutalt misshandlad vid bussterminalen Resecentrum i Skövde. Han fick tänder utslagna och tappade medvetandet. Efter att fler patruller tagit sig till platsen kunde två bröder, båda i 30-årsåldern, gripas. Nu rapporterar Aftonbladet att händelsen fångats av en övervakningskamera.

Video visar att det bara var en av bröderna som angrep polismannen. Den andra brodern är fortfarande misstänkt för bland annat våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman men han är inte längre frihetsberövad. Den andra mannen hade begärts häktad för att han inte skulle försvåra utredningen, men tingsrätten bedömde inte det som nödvändigt och även han har nu släppts.

– Vi har hört de här personerna och vi har redan fått in filmerna från den här platsen och då kan vi följa förloppet för att verifiera vad som hänt, säger Lars Johansson vid polisen i Skaraborg till Aftonbladet.

Polismannen som misshandlades fördes till sjukhus på onsdagskvällen men ska nu ha fått åka hem.

– Men han är omtöcknad, säger Lars Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
dav[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro