ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brutalt i Stockholm

Elin Larsson · 14 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Titel: ”Mio”Genre: DokumentärBetyg: ••••

Som åttaåring skickades den begåvade thailändske pojken Mio av sina föräldrar till en faster i Sverige för att få en större chans i livet. Men något gick fel.

Nu möter vi honom i  en stockholmsförort som 17-åring. Han är mer eller mindre hemlös, småkriminell och lever i ständig kamp mot sin självdestruktivitet och sitt förflutna.

Jonas Embring har filmat Mio och hans vänner under några kaotiska år.

Han kommer dem förvånansvärt nära, vilket resulterar i en berörande och djupt empatisk film som ger brutal insikt i hur lätt en människas inre ärr kan påverka honom eller henne. Och  ibland sker det i motsatt riktning från det han eller hon önskar. Sevärt och engagerande.

Sorglig äckelhumor

Titel: ”Love guru”Genre: KomediBetyg: •

Mike Myers spelar Guru Pitka, som drömmer om att bli kändis. För oss gamla fans är det sorgligt att se en begåvning gå ned sig och tigga om skratt med en unken äckelhumor som inte ens var kul för tio år sedan.

Tycker ni det låter festligt med två kopulerande elefanter på en hockeyrink ska ni gå och se den här filmen. Själv vill jag glömma att jg såg den.

Indiefilm med skruvat elände

Titel: ”Expired”Genre: DramakomediBetyg: ••

Samantha Mortons och Jason Patrics omaka parkeringsvakter inleder en svajig relation. Hon är snäll och tolerant, han en misantropisk koleriker.Patric har några briljanta stunder men det skruvade eländet gör mig kluven. En känsla av att den tryggaindiefilms-publiken ska få garva en stund åt ensamma outsiders med dålig smak.

Urtrist "Star wars"-avart

Titel: ”Star wars: The clone wars”Genre: FamiljBetyg: x

Kantigt animerad ”Star wars-”avart som marknadsförs som filmen om demytomspunna klonkrigen.

Ett snabbverkande sömnpiller  som bäst bör jämföras med den töntiga spin-off-filmen ”Ewoks ­hjältarnas karavan.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro