ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brutalt tortyrdåd kan vara hämnd

TT · 27 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX/ Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

- Han utsattes för mycket allvarligt våld och kommer att ha bestående men resten av livet, säger kammaråklagare Marie-Louise Eskilstorp som lett förundersökningen.

Mycket talar för att dådet är en hämndaktion, men motivet är fortfarande oklart.

Den 25-åriga kvinnan har tidigare haft en relation till det 44-åriga offret. Han uppger i förhör att hon anklagat honom för våldtäkt, men det förnekas av kvinnan.- Vi har inte hittat något motiv och ingen av de inblandade har gjort några direkta medgivanden, säger kommissarie Lars Hamrén vid Hallandspolisen.

Stympade och plågadeÖvergreppen ägde rum i en ensligt belägen jaktstuga på Hallandsåsen i påskhelgen. Mannen hade förts dit efter att ha blivit kidnappad i sin bostad i Laholm.

Enligt åtalet ska kvinnan och en 31-årig man ha varit mest pådrivande. De åtalas för människorov och försök till mord, alternativt grov misshandel.Två män, 24 och 25 år, misstänks ha agerat medhjälpare. De åtalas för människorov, den ene dessutom för medhjälp till mordförsök.

Kvinnan tros ligga bakom merparten av det blodiga hantverket när 44-åringen, som tejpats fast i en stol, blev misshandlad och stympad. Hon ska bland annat ha fimpat en cigarett i mannens ena öga, droppat stearin i såret samt skurit av hans vänstra öra och tvingat honom att äta upp det.

Mannen och kvinnan ska även ha slagit sitt offer med en kofot, skurit sönder hans fötter och tår med en yxa och slagit in spikar i knän och armbågar.

Chockade utredareDen råa misshandeln chockar även erfarna utredare.- Jag har aldrig tidigare stött på något liknande den här typen av utstuderat, tortyrliknande våld, säger kommissarie Lars Hamrén.Att mannen överlevde berodde på ett anonymt tips till SOS Alarm, som ledde till att polisen kunde hitta honom.

Rättegången inleds i Halmstad tingsrätt i september och omgärdas av säkerhetskontroller.

Flera vittnen har uttryckt rädsla, eftersom några av de inblandade uppges ha koppling till Bandidos X-team.Enligt advokat Gunnar Ahlgren, som företräder 44-åringen, är det tveksamt om hans klient alls orkar delta.- Han har utsatts för ett oerhört trauma, både fysiskt och psykiskt, säger Ahlgren.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro