ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Buda på tomten för välgörenhet

Fredrik Stjernström · 2 Dec 2013
Uppdaterad 4 Dec 2013

Jim Karlsson i Ängelholm firar julafton genom att klä ut sig till tomte och besöka främmande människor. För andra året i rad auktionerar han ut sina tomtetjänster för att samla in pengar till välgörenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jim Karlsson utlovar en genuin tomteupplevelse till de som vinner budgivningen. – Jag är glad, lättsam och äkta, säger han.
Jim Karlsson utlovar en genuin tomteupplevelse till de som vinner budgivningen. – Jag är glad, lättsam och äkta, säger han.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

När Metro pratar med Jim Karlsson har han precis varit på en fyra timmar lång skäggfärgning hos frisören för att få till den rätta nyansen i tomteskägget. Frisören var också den som kläckte idén förra året. – Vi hade en tävling på jobbet där den som sparade sitt skägg längst tid vann. När min frisör fick se mitt skägg sa han att detta kan vi göra något bra av, säger Jim Karlsson. På Facebooksidan ”Buda på tomten” kan alla som bor i närheten av Ängelholm lägga ett bud och de tre mest generösa budgivarna vinner ett hembesök av Jim Karlsson på julafton. – Det är fantastiskt roligt att komma hem till helt okända människor och få den responsen av barnen, säger Jim Karlsson. I fjol gav budgivningen 14 000 kronor till kampen mot Parkinsons sjukdom och i år går pengarna till Ågrenska i Göteborg, en mötesplats för barn med ovanliga diagnoser och funktionsnedsättningar. Allt tack vare Jim Karlssons skägg. – Det är rätt enkla medel att göra något bra med, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro