ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Buju Banton spelar utomhus i Sickla

Metro · 13 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I morgon (fredag) kommer den jamaicanska reggaeartisten Buju Banton till Sicka och Dieselverkstan för en utomhusspelning tillsammans med Assassin. Banton skuile ha spelat i Britghton i sommar men konserten ställdes in efter lokala protester. Banton skrev som 18-åring den kontroversiella låten "Boom bye bye" som tolkats som homofobisk. 2004 misstänks han ha deltagit i en misshandel av homosexuella män i Kingston och därför ställde man in hans planerade konsert i Sverige samma år.

TOLERERAR INGEN DISKRIMINERING – Vi förstår kritiken mot honom men det är synd att han får lida för en låt han skrev för så många år sen. Vi har skrivit in i kontraktet att han inte får spela den låten, och gör han det stämmer vi honom. Vi tolererar ingen diskriminering, säger Thomas Sjöblom, producent på Selam, som arrangerar konserten. Banton friades tidigare i år från misstankar om misshandeln i Kingston. Banton nominerades till en Grammy förra året för skivan "Til Shiloh".

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro