ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bulldoggen som är boss” på Instagram

Josefin Svenberg · 22 Aug 2013
Uppdaterad 22 Aug 2013

Oavsett om han sover, äter eller leker i parken följer över 56 000 människor vad den franska bulldoggen Boss, 2, gör om dagarna. Med den siffran är frallan” från Stockholm förmodligen det bästa svenska exemplet på ett snabbt växande fenomen – kändisdjur på internet.

klar

Artikellänk är kopierad

”Boss! Boss! Titta hit!”

Husse knäpper ivrigt med fingrarna som han även greppar en hundgodis med. I andra handen håller han sin smartphone, redo att fånga Boss på bild innan kepsen trillar av hans huvud.

Med sin trubbiga uppsyn och nonchalanta blick ser den tvååriga franska bulldoggen i snurrfåtöljen inte särskilt imponerad ut.

Kanske hade Boss varit mer road om han visste att det här kan bli en bild som snart ses av över 56 000 människor från hela världen.

På bildappen Instagram är hunden från Stockholm nämligen känd som ”Boss the French Bulldogg” och varje bild som hans husse lägger upp får tusentals användare att klicka på ”gilla”-knappen.

Vad tycker egentligen Boss om att bli fotograferad?

– Han är okej med det. Han är väldigt lugn av sig och lämnar aldrig platsen – han vet att han får godis efteråt.

Så du känner inte att du är lite av en ”stage dad”?

– Nej, jag tjänar ju inga pengar på det här, och om han inte hade tyckt om det så hade jag inte fortsatt. Jag gör det för att det är kul och intressant att fånga honom på olika sätt, sedan är det roligt att låta andra ta del av bilderna och bli glada av dem.

Boss husse, som vill vara anonym, startade en Facebooksida åt sin hund för ett år sedan för att hans kompisar skulle kunna lägga upp bilder som de hade tagit på Boss på midsommar. När utomstående började gilla sidan skapade han även ett Instagramkonto och redan från starten fick varje bild omkring hundra ”gilla”-klick.

– Jag blev peppad på att fortsätta och googlade hur man fick fler följare. Jag följde alla tips, för det handlar bara om att använda Instagram på rätt sätt. Jag tror att jag skulle kunna göra samma sak med någon annans konto.

Men att Boss är en söt hund måste ju vara en fördel?

– Jo, men annars har han ju inte något särskilt på det sättet. Som till exempel Tuna (en annan känd hund på Instagram, reds anm) med sitt överbett – han lever ju bara på sin deformation. Det är lite fusk, då behöver man inte jobba lika hårt.

För att ta Boss kändisskap ett steg vidare jobbar hans husse just nu med att trycka upp den lilla ”frallan” på t-shirtar och mobilskal. Det finns även reklamplaner – och bli inte förvånad om Boss snart dyker upp på ett skivomslag.

Vad är målet?

– Jag har faktiskt inget särskilt mål på längre sikt. Men just nu är målet att få fler följare än Alex Schulman som har 88 000 följare.

LÄS MER: Tuna, Boo, Colonel Meow – fler fyrbenta klickmonster

LÄS MER: Vissa lever genom sina djur

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro