ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Busch Thor (KD): Handlar inte om Annie Lööf”

David Peterson · 6 Nov 2018
Uppdaterad 6 Nov 2018
Busch Thor uppmanar Allianskollegorna till att rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister.

Busch Thor uppmanar Allianskollegorna till att rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister. Foto: IBL


Annie Lööf (C) ville sondera – men stoppades av allianskollegorna i M och KD. Nu tonar KD-ledaren Ebba Busch Thor ned betydelsen av agerandet. "Det här handlar om Sveriges bästa. Det här handlar inte om Annie Lööf", säger hon i TV4:s nyhetsmorgon.

klar

Artikellänk är kopierad

Centerpartiets ledare Annie Lööf var redo för ett sonderingsuppdrag – men blockerades av KD och M. Det meddelande talmannen Andreas Norlén i går innan han berättade att han på måndag kommer att föreslå Ulf Kristersson som statsminister.

Uppmanar till att rösta ja

Både Annie Lööf och Liberalernas ledare Jan Björklund reagerade med besvikelse. De hade hellre sett att Alliansen fortsatt föra samtal med Miljöpartiet. Men den strategin håller inte Ebba Busch Thor med om.

– Att sitta i regering med MP löser varken matematiken eller något annat. Förutom att jag uppfattar att MP skarpt säger nej till en sådan konstellation har även S sagt nej till detta, säger hon i TV4:s nyhetsmorgon.

Samtidigt uppmanar hon Allianskollegorna till att rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister.

– För vad är alternativet? Alternativet är att Sverige kanske hamnar i ett läge där vi återigen får en socialdemokratisk regering, säger Ebba Busch Thor.

Slutet på Alliansen?

Det har spekulerats kring att voteringen om Kristersson skulle kunna bli dödsstöten för Alliansen.

– Det beror på hur det här slutar. Alliansen finns inte till för vår egen skull utan för vad vi gemensamt tror är bäst för Sverige, säger Ebba Busch Thor när hon får frågan i TV4.

LÄS MER
Kristersson (M) vill ha med hela Alliansen
klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro