ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Busch Thor vädjar till C och L: Kom hem till Alliansen”

Fredrik Samuelson · 30 Nov 2018
Uppdaterad 30 Nov 2018
På fredagen höll Ebba Busch Thor sitt hösttal.

På fredagen höll Ebba Busch Thor sitt hösttal. Foto: IBL/BrorBror


Utan att nämna dem vid namn kritiserade KD-ledaren Ebba Busch Thor skarpt allianskollegorna C och L i sitt hösttal. För mig är det obegripligt att man kan avstå från att rösta för den politik som man anser skulle göra vårt land bättre”, sa hon.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagen höll Ebba Busch Thor sitt hösttal på KD:s partifullmäktige i Stockholm. Hon fokuserade på regeringsbildningen och kommenterade Centerns och Liberalernas öppning till Stefan Löfven.

– Jag menar på att kristdemokrater, liberaler och konservativa har mest att tjäna på att samarbeta med varandra, sa hon.

Gav en känga till C och L

Busch Thor gav en känga till Centern och Liberalerna. Hon sa sig förstå att deras argument om att det handlar om värderingar i valet att vägra SD inflytande över en borgerlig regerings politik men menade att det i praktiken gör att Socialdemokraterna får större inflytande.

– För mig är det obegripligt att man kan avstå från att rösta för den politik som man anser skulle göra vårt land bättre. Enbart för att det finns andra partier som röstar likadant, sa Busch Thor och påpekade att KD inte vill förhandla med SD men inte har emot att SD röstar för deras politik.

”Kom hem till Alliansen”

Hon vädjade sedan:

– Centerpartiet och Liberalerna har i veckan sagt att deras främsta politiska prioritering är borgerlig ekonomisk politik. Det är inom detta område som de ställer krav på Löfven. Här finns en vidöppen famn. Kom hem till Alliansen! Vi är redo att presentera en gemensam borgerlig budgetreservation.

– Vill man ha en borgerlig politik då ska man rösta för en borgerlig statsminister.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro