ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Buskörning och inbrott gör skåningarna mest otrygga

Evelina Olsson · 14 Okt 2011
Uppdaterad 14 Okt 2011
Vlora Qerimaj, 19, Förslöv, och Liridona Haxhija, 20, Svalöv, är inte rädda där de bor. – Egentligen borde vi kanske vara det. Det är i småhålorna alla seriemördare finns, säger Vlora Qerimaj.  

Vlora Qerimaj, 19, Förslöv, och Liridona Haxhija, 20, Svalöv, är inte rädda där de bor. – Egentligen borde vi kanske vara det. Det är i småhålorna alla seriemördare finns, säger Vlora Qerimaj.   Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Detta gör skåningarna otrygga. Ungdomsgäng, buskörning och oro för inbrott. Otryggheten ökar i nordvästra Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

Oro för inbrott, ungdomsgäng och buskörning är det som gör flest skåningar otrygga. Bland de boende i nordvästra Skåne har otryggheten ökat det senaste året medan den i resten av Skåne har minskat något.  – Den faktiska ­utsatt­heten för brott har minskat i de flesta kommuner, men trots det känner man av en större oro och detta kan till exempel bero på enskilda, uppmärksammade brottsfall, säger Ola Hornemark, Skånepolisen. Ett exempel är fallet med den misstänkte så kallade Teckomatorppyromanen som härjade i Svalövs kommun i början av maj i år. I årets trygghetsmätning upplevde Svalövsborna en minskad tilltro till polisen samt en ökande otrygghet och mindre trygghet vid vistelse utomhus. Men i andra fall är otrygghetskänslan en gåta för polisen. – Bjuv har historiskt sett varit en oroshärd utan att vara en speciellt brotts­drabbad kommun och just där har vi inte lyckats utreda vad det kan bero på, säger Ola Hornemark. Många skåningar upplever också nedskräpningen och skadegörelsen som ett problem, inte minst i Malmö och i Helsingborgsområdena Högaborg och Planteringen. I välmående kommuner är oron för inbrott i bostaden påtaglig.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro