ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bussar stoppade efter skott

Fredrik Beckman · 26 Aug 2011
Uppdaterad 26 Aug 2011
En buss på linje 18 blev i går beskjuten på Litteraturgatan i höjd med Hjalmars grill på Hjalmar Bergmans gata. Ingen blev skadad. – Ju fler grejer som händer och ju närmare det kommer så tar man det mer på allvar, säger Catarina Ulfgren.

En buss på linje 18 blev i går beskjuten på Litteraturgatan i höjd med Hjalmars grill på Hjalmar Bergmans gata. Ingen blev skadad. – Ju fler grejer som händer och ju närmare det kommer så tar man det mer på allvar, säger Catarina Ulfgren. Foto: Lena Garnold


Natten till i går kan en buss ha blivit beskjuten på Hisingen. Resenärer drabbas när våldet fortsätter. Polisen ska bli tuffare.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 23.22 natten till i går blev buss 18 utsatt för antingen stenkastning eller beskjutning i höjd med en korvkiosk vid Brunnsbo. Enligt polisen kan det vara så att någon har skjutit med kulvapen, pistol eller gevär. Dels gick en kula eller sten genom en ruta på bussen. I bussen fanns både chaufför och passagerare. – När vi kom dit såg vi flera hål i bussen, säger Björ Blixter, polisens press-talesman. I går beslöt Västtrafik att inte köra till ett antal busshållplatser i Backa efter 22  på kvällen. Det är ännu oklart om bussarna går i kväll. Våldsamheterna på Hisingen kommer allt närmare den punkt då någon som inte tillhör de kriminella kretsarna drabbas. En anonym boende som Metro träffar i Backa tycker: – Det har gått för långt för länge sedan. Tråkigt att det ska gå ut över oss som inte har med det att göra. Den senaste tidens händelser gör att polisen ändrar taktik. Bland annat sätts fler civilpoliser in. – Det kommer att bli hårdare. Det är ingen pardon längre, minsta antydan så ska de in på förhör, säger Björ Blixter.

Foto: Erik Abel /Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro