ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bussarbetsgivare hotar med lockout

Metro.se · 1 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu kommer bussarbetsgivarnas motdrag i strejken. På tisdag kan förare stängas ute från sina jobb om parterna inte kommit överens.Den 8 juli tas Västerbottens busstrafik ut i strejk om inte parterna kommit överens innan dess. Om detta sker kommer bussarbetsgivarna att ta ut ett antal arbetstagare i lockout.I praktiken innebär det att linje 100, en expressbuss mellan Haparanda och Sundsvall med sju turer varje dag och Kustbussen stoppas.

– Det rör sig i om länsöverskridande trafik. Om det pågår strejk i Västerbotten kan vi inte upprätthålla linjen och då tar vi ut dessa förare i lockout. Vi talar helt enkelt om för de förarna att de inte får köra, säger Dag Gustavsson, pressekreterare vid bussarbetsgivarna, till metro.se.Från bussarbetsgivarnas sida är det förstås en stridsåtgärd. – Det är ju chaufförer som egentligen inte rörs av strejken som helt plötsligt blir inblandade. De kommer ju inte att bli glada och förmodligen kommer de att ligga på kommunal. Det är helt klart en stridsåtgärd från vår del, säger Dag Gustavsson. Dag Gustavsson bekräftar att läget mellan bussarbetsgivarna och kommunal är helt låst för närvarande. – Det är låsta positioner och vi bara väntar. Det är onödigt av kommunal att gå ut i strejk. De hade kunnat fortsätta vid diskussionsbordet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro