ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Busschaufför anmäls – körde från ensam katt

Gustaf Eriksson · 8 Jul 2013
Uppdaterad 8 Jul 2013
Busschaufför anmäls – körde från ensam katt Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Busschaufför anmäls – körde från ensam katt Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Scanpix


Katten skildes från sin matte när de skulle gå på bussen i Göteborg. Men det ska chauffören ha struntat i – och kört därifrån. Nu har han polisanmälts.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var strax efter klockan 17 på torsdagseftermiddagen som bussen skulle lämna Nordstan i centrala Göteborg. Precis innan avgång skildes en kvinna från sin katt, som blev kvar utanför bussen. Flera resenärer ropade på busschauffören för att få honom att stanna fordonet. Men det skedde aldrig. – Han sa att det inte var hans problem, sen bara körde han därifrån, berättar en resenär. – Tänk om det hade varit ett barn i samma situation. 

Bussen körde ända till hållplatsen vid Brunnsparken innan kvinnan kunde gå av. Hur det gick med katten är i nuläget okänt. Det inträffade har anmälts till polisen, som kommer att granska övervakningsfilmer från bussen för att få klarhet i vad som skedde.

Det är trafikoperatören Veolia som är ansvarig för den aktuella sträckan. Magnus Strandberg är chef för bolagets trafikledning i Göteborg. – Busschauffören har berättat att det har hänt något på bussen, säger han. – Han ska ha kontrollerat om det fanns någon katt, och inte sett någonting.

Nu inväntar Veolia polisens utredning. – Vi avvaktar och ser vad polisen kommer fram till. I början av veckan ska vi också prata med föraren. Vi har bara fått en skriftlig rapport än så länge, så jag kan inte säga så mycket. – Om det har gått till som resenärerna beskriver så är det väldigt tråkigt. Vi beklagar det naturligtvis. Det är ingenting som vi vill ska hända, säger Magnus Strandberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro