ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Busschaufför hejade på misshandel – kommunen krävs på 40 000

Josefin Svenberg · 5 Sep 2013
Uppdaterad 5 Sep 2013

"Slå han, så kör vi" sa skolbusschauffören och hejade på barnens misshandel av en funktionshindrad pojke. Nu begär barn- och elevombudet att kommunen ersätter den drabbade pojken – med 40 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Barn- och elevombudet, BEO, begär att en västsvensk kommun ska betala 40 000 kronor i skadestånd till en pojke med funktionsnedsättning som ska ha utsatts för kränkningar vid flera tillfällen.

Händelserna utspelade sig under förra läsåret, då pojken gick i fjärde klass.

I april i år deltog även skolbusschauffören i kränkningarna genom att uppmana andra barn att misshandla pojken. Busschauffören ska ha sagt "Slå han, så kör vi" och hejat på förloppet innan han bad eleverna att ta på sig säkerhetsbältena för avfärd. Händelsen ska ha filmats och klippet lades ut på Facebook, enligt uppgifter i Skolinspektionens utredning.

Barn- och elevombudet instämmer i Skolinspektionens bedömning att busschaufförens agerande varit kränkande och att han missbrukat den beroende- och förtroendeställning som pojken hade till honom.

Som Metro tidigare har berättat har den västsvenska kommunen polisanmält busschauffören och stoppat honom från att köra skolskjuts.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro