ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Busschaufför körde alla resenärer till polisstationen

Emmelie Wallroth · 9 Apr 2014
Uppdaterad 9 Apr 2014

Vid ett bråk ombord på en nattbuss blev busschauffören hotad att få sitt pannben inslaget”, rapporterar Mitti. ”Chauffören blev väldigt rädd, så han körde helt enkelt direkt till polisstationen”, säger förundersökningsledare Annika Teckner till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Busschauffören hotades med misshandel. Då körde han direkt till polisen.
Busschauffören hotades med misshandel. Då körde han direkt till polisen.Foto: Polisen

Det var i augusti som ett bråk utbröt på en nattbuss i Gustavsberg i Nacka, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Busschauffören ska ha tagit med sig en påse alkohol som stod kvarglömd på en busshållsplats för att sedan lämna in den på hittegodsavdelningen.

Men det gillades inte av en av bussresenärerna, som hävdade att påsen var hans.

Föraren tyckte dock att resenären såg för ung ut och vägrade lämna ifrån sig påsen. Enligt vittnen ska bråk då uppstått mellan chauffören och två resenärer. Och till slut fick busschauffören nog.

I högtalarna talade han om för resenärerna att han tänkte köra bussen direkt till polisstationen. Beslutet skapade ännu mer irritation bland resenärerna – och en 20-årig man ska då ha hotat chauffören.

– Han hotade med att slå in pannbenet på chauffören om han inte stannade. Det gjorde chauffören väldigt rädd, så han kör helt enkelt direkt till polisstationen, säger Annika Teckner, förundersökningsledare vid polisen i Nacka, till Metro.

Chaffören parkerade bussen framför polisstationen i Nacka.

– När patrullen kommer fram har det enligt vittnen sprungit flera personer från platsen, säger Annika Teckner.

Polisen tar upp en anmälan och kan genom att titta på bilder från övervakningskameran i bussen identifiera den 20-årige mannen – som nu har dömts till skyddstillsyn. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro