ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Busschaufför vägrade släppa på kvinna – för att hon bar slöja

Filip Häggberg · 8 Nov 2017
Uppdaterad 8 Nov 2017
Bilden har ingenting med händelse att göra.

Bilden har ingenting med händelse att göra. Foto: Fredrik Sandberg/TT


En kvinna som bar en niqab nekades på tisdagen att gå på en SL-buss, rapporterar Aftonbladet. Enligt ett vittne bröt det upp ett stort bråk på bussen i samband med händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

När kvinnan skulle gå på en buss på linje 401 ville inte chauffören släppa på henne. Anledningen? Hon bar en niqab. Det berättar en annan kvinna som såg händelsen för Aftonbladet.

Enligt vittnet krävde chauffören att kvinnan skulle identifiera sig om hon skulle få åka med. Chauffören ska då ha fått medhåll av en annan resenär som sagt att ”halloween faktiskt är över”.

Men två andra medresenärer, två yngre män, var av en annan uppfattning. De inledde en hätsk diskussion med chauffören, som till slut gick med på att låta kvinnan åka med.

Kvinnan som vittnade om händelsen anmälde det till SL, och ska då ha fått en ursäkt.

Nobina, företaget som kör bussarna, känner ännu inte till händelsen.

– Så ska vi absolut inte bete oss. Vi är 10 000 anställda så det är svårt att kontrollera att alla har vettiga åsikter. Men detta rimmar inte med våra värdegrunder, säger en presstalesperson för Nobina, till Aftonbladet.

De ska nu ha ett samtal med föraren.

– Om det här bara är en engångshändelse så blir det en varning.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro