ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Busschaufförer fick förnedrande "trafikmeddelande"

Åsa Larsson · 29 Okt 2014
Uppdaterad 29 Okt 2014
Enligt Sveriges radio har det tidigare var dålig arbetsmiljö på Råstagaraget.

Enligt Sveriges radio har det tidigare var dålig arbetsmiljö på Råstagaraget. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Förnedrande meddelande skickades i går ut till busschaufförer i norra Stockholm. Arriva, som sköter busstrafiken, bekräftar det inträffade. "Det är förstås helt oacceptabelt och förfärligt."

"Får man bjuda negern på lite kuk efter avslutat körpass?" Så stod det på displayen där meddelanden från trafikledningen ska dyka upp i bussarna i tisdags vid 19-tiden.

– Jag tycker det är förnedrande. Jag har aldrig sett något liknande tidigare, kommenterade en busschaufför som Expressen talat med.

Busschauffören körde en buss som utgick från Råstagaraget i Sundbyberg, ett stort bussgarage i Stockholm. Flera av kollegorna tog illa vid sig och trafikledningskontoret kontaktades, skriver Expressen.

Arriva kommer att utreda frågan. SL meddelar att man kommer att kontakta Arriva under onsdagen.

Bengt Stenberg på SL:s pressjour ser allvarligt på det inträffade.

– Det ligger hos Arriva eftersom de är arbetsgivaren. Men SL, som är avsändare för trafiken för våra resenärer, tar helt avstånd från sådana här uttryckssätt och kommentarer. Det är helt förkastligt. Vi vill inte att man varken som anställd i trafiken eller som resenär råkar ut för sådana här kommentarer.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro