ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bussförare körde över cyklist – åtalas

Daniel Olsson · 18 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SVÅRT SKADAD. En 34-årig kvinna fick livshotande skador när hon blev påkörd av en buss vid en cykelöverfart längs med Mölndalsvägen den 3 juli. Nu åtalas bussföraren för vållande till kroppsskada och förseelse mot fordonsförordningen.

Enligt åklagaren har den 45-årige föraren missat att lämna företräde åt den kvinnliga cyklisten när han svängde av mot Sankt Sigfridsgatan och visat på oaktsamhet. Kvinnan släpades flera meter under bussen och var mycket nära att helt köras över av de bakre hjulparen.Bussföraren var på väg till bussgaraget i Landvetter med den tomma bussen och säger att han tog det mycket försiktigt och tittade mycket noga utan att se någon cyklist. Men han kände plötsligt att ratten inte reagerade riktigt som den skulle och såg i ena sidospegeln att någon låg under bussen. Föraren nekar till brott och kräver att cyklisten hörs noga om vilken hastighet hon hade före olyckan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro